Takläggning Västra Götaland

RING OSS - 052-267 91 26

Takrenovering

Vi renoverar även tak

Det är alltid bäst att renovera tak innan innan en skada sker. Om det händer innebär nämligen renoveringen av taket både större omkostnader och mer arbete. Skulle fukt till exempel tränga in i taket, måste vi alltid ersätta allt skadat material. Allt område som har påverkats av fukt river vi upp och ser till att det torkar ut ordentligt innan vi kan göra något annat. Och vill det sig riktigt illa, kanske även innertak och väggar skadas av fukt. Då behöver vi även byta ut och ersätta det med nytt och fräscht material.

Takrenovering bör ske regelbundet

Ett tak får ta emot allt det som väder och vind erbjuder i vårt avlånga land. Ska taket hålla stånd mot regn, snö och stormar, bör en takrenovering ske med regelbundenhet. Åtminstone vart 10:e år brukar vi rekommendera att vi går upp på taket och gör en takbesiktning. I bästa fall är taket byggt med så pass bra material att inget behöver åtgärdas, men i många fall är det bäst att isolera taket mer, rensa hängrännot och stuprör.

  1. Är taket lagt med pappmaterial, så är en renovering nödvändig efter ungefär 30-40 år. Efter så många år, bör du göra en takomläggning med ny papp.
  2. Shingeltak, bör renoveras efter 10 år. Anlitar ni oss, ser vi till så att taket är tätt och lägger på ny Shingel.
  3. Plåttak kan hålla i över 50 år, men kan behöva renoveras. Efter 20-25 år är det mycket viktigt att måla om taket och anlitar ni oss, ser vi över hela taket så att det fortsatt är väl isolerat.
  4. Tegeltak och tak med betongpannor kan hålla i minst 50 år, men behöver renoveras med jämna mellanrum. Det är mycket viktigt att rengöra taket ungefär med 10-15 års mellanrum. Om ni kontaktar och anlitar oss passar vi på att undersöka taket noga och eventuellt ersätta skadade tegel- eller betongpannor med nya sådana.

Ta kontakt med oss om du behöver takrenovering. Vi ger dig Nöjd kund garanti och flera års garantier på takmaterial!

ZMT Tak i Sverige AB


Edingsvägen 23
451 52 Västra Götalands län

052-267 91 26

[javascript protected email address]

559240-0450


Takläggning

Tegel- och papptak

Takrenovering


logo-image

Om Oss

Takläggning och takrenovering för privatkund och företagskund.

Läs mer om oss

Integritetspolicy

Kontakt

ZMT Tak i Sverige AB

Org nr: 559240-0450
Edingsvägen 23
451 52 Västra Götalands län
Tel: 052-267 91 26

Hitta hit