Takläggning Västra Götaland

RING OSS - 052-267 91 26

Takläggning

Vi utför proffsiga takläggningar

När vi lägger tak ser vi till så att det blir tryggt och säkert för dig som är vår kund. För oss är det alltid viktigt att arbeta så att det både blir ett tak som håller för många år framåt och är tryggt för dem som ska vistas i fastigheten. Därför har vi gott samarbete med leverantörer av fina takmaterial, som vi kan rekommendera, men i slutändan är det alltid du som väljer material till ditt tak.

Vilket takmaterial önskar du?

Du som har ett byggföretag eller är fastighetsägare, villa- eller radhusägare och som behöver tjänster med takläggning – har alltid möjligheten att välja vilket material du vill till yttertaket. Oftast är det mest optimala att välja ett yttertak som passar fastigheten bäst och den design som arkitekten har tänkt för huset. Olika fastigheter ser ju som bäst och vackrast ut när tak, material, design och tidsepok passar ihop.

Särskilt viktigt är valet av takmaterial blir rätt när vi renoverar befintliga tak på fastigheter som kanske har några år på nacken.

Några fina takmaterial att välja mellan är:

  1. Tegelpannor.Tegel på tak är av tradition det mest använda materialet i Sverige. Under hela 1900-talets första hälft använde man just tegelpannor till sadeltak, mansardtak, valmade tak eller pulpettak. De passar bäst till alla tak som sluttar på något sätt.
  2. Papptak. UNder 1950- och 60-talet kom de så kallade funkis husen, när arkitekterna ville framäva de rena och raka linjerna på hus. Av den anledningen valde man hellre papptak, som bildade platta tak med raka linjer. Sedan dess har papptak fortsatt vara populärt på tak i Sverige.
  3. Betongpannor. Under 1970-1990-talet har vi i stort sett återgått till tak med både tegelpannor, men under 00-talet har betongpannor kommit som ett alternativ till tegel, och som håller lika länge men med en lägre kostnad. 
  4. Plåttak. Plåt till tak är ett ganska underskattat material. Det är både lätt att lägga, lätt att renovera, måla om och underhålla och ger ett tak som är lätt att skotta av snö på.

Valet av takmaterial till takläggningen bör vara individuellt och väljas utifrån det som arkitekten har tänkt för just den fastighet som du bor i, som du antingen vill bygga eller renovera.

Ta kontakt med oss och berätta vad du önskar till ditt takbygge eller takrenovering.

ZMT Tak i Sverige AB


Edingsvägen 23
451 52 Västra Götalands län

052-267 91 26

[javascript protected email address]

559240-0450


Takläggning

Tegel- och papptak

Takrenovering


logo-image

Om Oss

Takläggning och takrenovering för privatkund och företagskund.

Läs mer om oss

Integritetspolicy

Kontakt

ZMT Tak i Sverige AB

Org nr: 559240-0450
Edingsvägen 23
451 52 Västra Götalands län
Tel: 052-267 91 26

Hitta hit